Aquesta setmana us presentem un deliciòs plat de peus de porc desossats i cruixents amb salsa "pimentón de la vera", un plat senzill i boníssim amb el que farem les delícies dels nostres convidats
Per començar a preparar aquest plat per a 4 persones necessitarem els següents ingredients:
• 4 Peus de porc oberts de dalt a baix
• 1 Porro
• 1 Pastanaga
• 1 Ceba
• 1 Litre de brou de pollastre
PER LA SALSA:
• 1 Cap d'all
• 100 gr. de julivert
• 50 gr. “Pimentón de la Vera”
• 150 gr. Garnatxa dolça
• 50 gr. de farina
• Oli d’oliva verge
• Sal i Pebre
PREPARACIÓ:
En una cassola es posa el peu de porc salpebrat, cobert d'aigua. Quan arranqui a bullir, canviar l'aigua. Un cop buit d'aigua, posem la verdura i el brou. Bullir durant dues hores i mitja a foc lent, anar escumant. Un cop tendres, desossar i amb l'ajuda de paper film, fer uns rulos cilindrics.
Per fer la salsa: en una cassola, posar l'oli i l'all i el julivert picat. Un cop daurat l'all, afegir el “pimentón de la Vera” i ràpidament la farina (abans de que es cremi el “pimentón”) i la garnatxa dolça. Deixar evaporar l'alcohol i afegir el brou de la cocció del peu de porc. Acabar de lligar i salpebrar. Per finalitzar el plat, fer unes rodanxes d'uns 5 cm. de gruix dels peus de porc i marcar molt a poc a poc a la planxa. Un cop dourat, napar amb la salsa.
Ara toca arremangar-se i ... començar a cuinar!! Bon prufit!!