La Junta del Consorci també va aprovar la resta d’activitats i projectes que s’inclouen dins del Programa d’Activitats Anual
La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre va aprovar el Programa d’Activitats Anual, entre les que en destaquen la realització de 39 exposicions per diferents municipis de les Terres de l’Ebre, una trentena d’activitats tècniques, la gestió dels deu equipaments patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, la realització de quatre projectes museístics, tres publicacions, 14 programes del Servei d’Atenció als Museus de la xarxa del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i 57 accions en altres àmbits vinculades al patrimoni.
Així mateix es va donar compte de la memòria d’activitats del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost de 2016 i també es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit del pressupost i la contractació del Servei Educatiu i Turístic del Consorci per a l’any 2017.
A més d’aquests punts, també en destaca l’aprovació dels convenis amb l’Ajuntament d’Ulldecona per a la itinerància de l’exposició fotogràfica 4D-Vull Art, un segon amb Teresa Ferré Panisello per a l’execució de la recerca etnològica i projecte expositiu 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta i, un tercer, amb arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra i de la Diputación General de Aragón.
PROGRAMA DE L’ANY 2017
Realització de 89 activitats públiques (exposicions, conferències, cursos, jornades...), 34 de les quals es realitzaran a Amposta, 30 en altres municipis del Consorci i 25 arreu del territori. En destaquen per exemple les exposicions Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre; 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta, Col·leccionar passions. Plàcido Torres i la cultura material dels pastors a l’Ebre i el Maestra, i La Unió Filharmònica: 100 anys de música, cultura i societat.
Gestió dels 10 equipaments museístics i patrimonials que formen part de la Xarxa Ebre, Natura & Cultura, entre els que hi trobem el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar), CI de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar), Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), el CI Vida a la Plana (Santa Bàrbara), el CI de la Serra del Montsià (Freginals), el CI de la Serra de Godall (Godall), el CI Viure al Poble (Masdenverge) i el CI Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja).
Realització de 31 activitats tècniques, com la col·laboració amb l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre i els Parcs Naturals del Delta de l’Ebre i els Ports, la producció de les audioguies del Museu de les Terres de l’Ebre en quatre idiomes; els projectes Escola Amiga i Museu inclusiu, un museu per a tots, la millora de la senyalització exterior de la Carrova, actuacions de millora al Poblat Iber de la Moleta del Remei o l’elaboració i posada en funcionament del nou interactiu Vida marinera en quatre idiomes al Museu de la Mar de l’Ebre; entre moltes altres.
Coordinació de 14 programes del Servei d’Atenció als Museus de la xarxa del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en matèria d’assessorament i suport tècnic en gestió del patrimoni i les col·leccions dels museus, préstec d’infraestructura, comunicació, turisme i coordinació d’exposicions i activitats de gran format.
L’ANY 2016 EN XIFRES