Aquestes actuacions permeten millorar l’estalvi energètic i reduir la contaminació lumínica.
La Diputació de Tarragona aposta per l’eficiència energètica amb la instal·lació de lluminàries LED en espais públics. En aquest sentit, la institució ha col·laborat enguany en dos projectes que han permès instal·lar aquest tipus d’il·luminació a les Coves de Benifallet i als carrers del municipi de Caseres. La redacció dels projectes i la direcció de les obres han anat a càrrec de la Diputació de Tarragona, a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori.
A Benifallet, el projecte ha permès renovar l’enllumenat ornamental de l’interior de les coves, així com arranjar l’enllumenat del camí d’accés a aquest espai. La instal·lació elèctrica existent era molt antiga amb materials obsolets i deficiències que provocaven talls en el subministrament, impedint la normal realització de les visites programades a les coves. Gràcies a la instal·lació de lluminàries noves amb tecnologia LED, s’hi ha aconseguit millorar l’estalvi energètic i la il·luminació.
En concret s’ha renovat la instal·lació d’enllumenat públic des de l’aparcament a la cova Marigot i també s’ha millorat l’enllumenat ornamental de l’interior de les coves Meravelles i Marigot amb projectors LED. D'altra banda, s’han col·locat unes baranes noves d'inoxidable a l'interior de les coves.
La Diputació de Tarragona ha dissenyat aquest projecte i n’ha dirigit les obres. L’actuació ha comptat amb una aportació de 79.388,68 euros del Pla d’Actuació Municipal.
Renovació de l'enllumenat públic al municipi Caseres
Per la seva banda, a Caseres l’actuació de la Diputació de Tarragona també ha permès substituir les lluminàries existents per LED, afavorint així l'estalvi energètic i reduint la contaminació lumínica. L'actuació ha previst la unificació i substitució dels diferents sistemes d'il·luminació per models més eficients. En aquest sentit, s'han unificat i substituït les columnes i fanals, les balises o els projectors, afavorint la uniformitat de la distribució de la llum.
Tot plegat ha permès guanyar lluminositat i uniformitat lumínica, creant una xarxa més eficient en el seu conjunt. El disseny de la instal·lació, la disposició dels punts de llum, el nivell lumínic i el sistema d'il·luminació ha estat projectat tenint en compte les característiques de les diverses zones del municipi.
La Diputació de Tarragona ha dissenyat aquest projecte i n’ha dirigit les obres. L’actuació ha comptat amb una aportació de 68.254,03 euros del Pla d’Actuació Municipal i ha comptat també amb la col·laboració de l'IDAE ( Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía).