Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Mas de Barberans: Museu de la Pauma

Publicat el 23/03/2020 11:57

AmpostaMas de Barberans

Situació excepcional
El Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans, com la resta d'equipaments culturals, hem hagut d'aturar la nostra activitat normal a causa de la crisi del coronavirus: visites, tallers,... Encara no sabem amb exactitud quan podrem reprendre-la, però mentrestant tenim algunes coses per explicar-te, com per exemple que aquest 2020 complim 10 anys. Vam obrir portes el 5 de maig de 2010 i creiem que una dècada de vida és motiu suficient per mirar pel retrovisor i reflexionar sobre la faena feta. Ens acompanyes?
 

Deu anys d'exposicions
Aquest 2020 el Museu de la Pauma compleix deu anys, una dècada d’història que convida a reflexionar sobre la feina feta i sobre les activitats que s’han anat generant, any rere any, i que han contribuït a dinamitzar el Mas de Barberans i el seu entorn més immediat, tot projectant l’artesania de la pauma i de les fibres vegetals dins i fora del nostre territori. Una de les petjades més visibles que observem quan posem el focus en la nostra trajectòria museogràfica són les exposicions temporals que s’han anat succeint, moltes d’elles de producció pròpia (unes quinze) i d’altres  produïdes externament (una desena). Ports i mans (2014), Cistells d'un paisatge (2016), Lo Rogle (2018), són algunes de les més exitoses. 

EL PROJECTE

Pauma i gràfica publicitària
Més enllà del disseny d’objectes, la pauma també pot ser un material interessant per crear rètols naturals, orgànics i sostenibles. Aquest és l’àmbit de treball de Punt d’inflexió, un nou projecte impulsat pel Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans i Esardi, l’Escola d’art i disseny d’Amposta. Hi participen quinze alumnes de segon de Gràfica Publicitària i l’objectiu és crear amb pauma rètols que parlin d’identitat, motivació, diversitat, connexió o emocions.
 

Cabasset de pauma.  La Setmana Santa sol marcar l'inici de la temporada alta al Museu de la Pauma del Mas de Barberans, ja que s'organitzen tallers específics molt enfocats al públic familiar. Enguany en teníem dos de programats: cabasset de pauma i titelles de pauma i altres materials. El fet que s'hagi allargat dos setmanes més l'estat d'alarma pel coronavirus fa que haguem de suspendre aquests tallers. En cas que els puguem realitzar més endavant ja us informaríem. Ara el més important és seguir les recomanacions sanitàries. #JoemQuedoaCasa.

Redescobrir l'art rupestre.  Els dies 10 i 12 d'abril, coincidint amb Setmana Santa i l'arribada del bon temps, teníem previst reprendre les visites guiades a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla de Mas de Barberans. Es tracta d'un conjunt de 69 figures d'estil llevantí o naturalista amb més de 8.000 anys d'antiguitat. A l'espera de veure com evoluciona la crisi del coronavirus suspenem també aquesta activitat. Des del Museu programem una visita cada final de mes i cal inscripció prèvia. Trobareu tota informació d'horaris i reserves a la web del museu.
 
 
ÚLTIMS TALLERS



L'elaboració d'una bossa d'espart amb l'artesana Maria Teresa Miñana, la creació d'un llum amb teixit hexagonal i folrada amb tela a càrrec de Carles Alcoy i Jordina Bravo i la continuïtat del projecte "No tot és pauma", ideat per Maria Pons i impartit per les artesanes del museu, han estat els tallers que s'han dut a terme al Museu de la Pauma en el que portem d'any. Compartim algunes imatges.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari