Tindran lloc el divendres 27 i el dissabte 28 d’octubre, a la sala de plens de l’Ajuntament de l’Ampolla. L’entrada és gratuïta, però és necessari inscriure-s’hi prèviament.
L’Associació Cultural Sant Jordi de l’Ampolla organitza per als dies 27 i 28 d'octubre dues jornades de ponències per celebrar el 10è aniversari de les Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza. Enguany tindran lloc a sala de plens de l'Ajuntament de l’Ampolla.
Les jornades comptaran amb diversos conferenciants que tractaran temes sobre els conflictes socioambientals i la Pau. Entre els experts convidats hi destaquen Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3; Pedro Arrojo, relator especial sobre els drets humans a l'aigua potable i sanejament a Nacions Unides; Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a Espanya; Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre; Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya; i Pere Quintana, director de l'Observatori de l'Ebre.
Totes les conferències seran retransmeses pel canal de YouTube de l’Ajuntament de l’Ampolla.
L'entrada és gratuïta, però és necessari inscriure-s'hi prèviament al telèfon 977 460216 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores.
L’Ajuntament de l’Ampolla és un dels col·laboradors que dona suport a l’Associació Cultural Sant Jordi en l’organització d’aquestes jornades.
Programa de xerrades
Divendres 27 d’octubre:
19 hores: Benvinguda i acte institucional a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Sofía Herrero Rico, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Filosofia de la Pau de la Universitat Jaume I; Ernest Plans Colomé, president de l'Associació Cultural Sant Jordi; i Federico Mayor Zaragoza.
19.30 hores: Impactes en el canvi climàtic i la relació entre l'home i el cicle de l'aigua, a càrrec de Pere Quintana, director de l'Observatori de l'Ebre.
Dissabte 28 d’octubre:
9.45 hores: Conflictes socials i l'aigua, de la mà de Pedro Arrojo, relator especial sobre els drets humans a l'aigua potable i sanejament a Nacions Unides; i de Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.
12 hores: Defensors dels drets humans que lluiten per la integritat del medi natural, a càrrec d'Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a Espanya.
16.30 hores: Reptes i propostes per a la transició energètica, de la mà de Xavi Jiménez, president del grup d'estudi i protecció dels ecosistemes catalans del GEPEC-EdC; i de Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya.
18.30 hores: Afectacions en el clima de les Terres de l'Ebre a causa del canvi climàtic, a càrrec de Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3.