Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Ajuntament d'Amposta construeix un col·lector de pluvials per desviar l’aigua de pluja de la part alta de la ciutat

Publicat el 16/10/2024 18:04

Amposta

La infraestructura acabarà connectant els diferents carrers del Grau i les Quintanes i respondrà als problemes d’inundacions i acumulació d’aigua en episodis de pluja intensa.


L’Ajuntament treballa en un nou col·lector de pluvials al carrer Buenos Aires per distribuir l’aigua de pluja pel subsol i derivar-la al barranc de Simó, el que rebaixarà el nivell d’acumulació d’aigua a les Quintanes i el Grau. L’alcalde, Adam Tomàs, explicava que "és una obra estratègica perquè quan comencem a unir tots els carrers en els quals hem estat treballant els darrers anys es donarà resposta a l’acumulació d’aigua a la part alta". Tomàs afegia que "arreu de la ciutat, fins ara el 60% de l’aigua de pluja es quedava a la superfície provocant inundacions". Aquesta obra forma part d’un projecte molt més gran de pluvials que es va iniciar el 2018, i que ha de posar fi als problemes d’acumulació d’aigua i inundacions quan succeeixen episodis de precipitacions intenses.


En més detall, tota aquesta xarxa de pluvials connectarà des dels carrers 1 de maig i 2 de maig, que es van renovar de forma integral fa dos anys, així com els set carrers del Grau (carrer Navarra, Sant Tomàs, Elisa, Verge del Carme, Sant Vicent, Vila-real i Las Navas) que formen part de tot el projecte de renovació íntegra de serveis del PUOSC de la Generalitat i el PAM de la Diputació de Tarragona, per distribuir tota l’aigua pel subsol i, a través d’aquest nou pou, portar-la cap al barranc. L’alcalde afegia que "aquests grans projectes estableixen les bases del model de ciutat que com a equip de govern sempre hem defensat, el de fer les coses amb coherència, és a dir, arreglar els carrers de forma integral, renovant des de pluvials i clavegueram a aigua potable, asfalt, voreres, enllumenat i tot el que sigui necessari per construir l’Amposta del futur".


Quant al pressupost, explicaven que l’obra del col·lector concret forma part d’obres de serveis en un cost de prop de 200.000 euros, tot i que el projecte general compta amb un pressupost molt més elevat, i s’anirà desenvolupant en un període d’entre 15 i 20 anys.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari