Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Departament de Territori posa en marxa el transport a la demanda Clic.cat a la Terra Alta

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica posarà en funcionament el servei de transport a la demanda Clic.cat a la Terra Alta el pròxim dissabte 9 de novembre. Es tracta de sis noves línies, amb sortida i arribada a Gandesa, que funcionaran de dilluns a diumenge i que connectaran les dotze poblacions de la comarca. Fins ara, la Terra Alta no disposava pràcticament d’oferta interna d’autobús durant els caps de setmana.


Són la TA1, que unirà Gandesa amb Prat de Comte; la TA2, que unirà Gandesa amb Arnes;la TA3, que unirà Gandesa amb Caseres; la TA4, que unirà Gandesa amb Batea; la TA5, que unirà Gandesa amb la Pobla de Massaluca; i la TA6, que unirà Gandesa amb la Fatarella. Les persones que vulguin utilitzar el servei han de comprar el bitllet fins a dues hores abans d’iniciar el trajecte, a través de l’aplicació App Hife, al web hife.es o bé trucar al 977 440 300. El servei està operat per HIFE.


En la presentació al Consell Comarcal de la Terra Alta, la directora general de Transports i Mobilitat, Susi López, ha destacat que el nou servei “connectarà poblacions que fins ara no tenien una bona comunicació amb transport públic, amb Gandesa com a epicentre”. Ha recalcat que aquest Clic.cat “facilitarà els desplaçaments els set dies de la setmana per la comarca, amb una oferta amb autobús durant els caps de setmana que fins ara no existia. “El Clic.cat connecta persones, vertebra el territori i facilita la mobilitat sostenible, especialment en una zona com aquesta, disseminada i poc poblada”, ha afegit.


Amb la posada en funcionament d’aquest Clic.cat, la Generalitat atén la petició de Consell Comarcal i dels ajuntaments i dona compliment a les conclusions de l’Estudi de millora de transport públic per carretera de la comarca de la Terra Alta.


El Clic.cat


El Clic.cat és el servei de transport a la demanda digitalitzat, que funciona a través d’una aplicació mòbil que permet fer la reserva. Els recorreguts i els horaris estan establerts, però el servei només es presta si hi ha reserves prèvies, evitant recorreguts ineficients i emissions de CO2.


Amb les noves línies de la Terra Alta, Catalunya disposarà de 55 línies Clic.cat. En aquests darrers mesos, el Clic.cat ha sumat tres línies al Baix Empordà, tres línies a la Vall de Ribes i unes altres tres que enllacen Sant Feliu de Codines i Gallifa, Colònies Borgonyà i Vilaseca, i Vic i Vilanova de Sau. Durant el 2023, els serveis Clic.cat van tenir una demanda de 106.513 viatgers, un 36% més que l’any 2022.


En zones rurals, o de baixa densitat demogràfica, el Clic.cat ajuda a lluitar contra el despoblament, facilita la connexió entre les persones i els seus entorns socials i millora la cohesió territorial reduint la sensació d'aïllament, unint pobles i persones que comparteixen serveis i territori.


L’objectiu del Departament és anar digitalitzant i transformant en Clic.cat tota la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat, que està formada per prop de 250 línies que arriben a més de 700 nuclis de població. Els serveis que encara no són Clic.cat funcionen via telefònica.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari