Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’AMIC estrena “Del Poble al Món”, la sèrie documental descobreix a través de 12 capítols a les noves generacions de catalans que viuen arreu del món

Publicat el 18/11/2024 09:46

En el primer episodi, el creador de contingut Berti viatja a Alemanya per conversar amb el biofísic Ricard Alert a proposta del diari “La Veu de l’Anoia”


Aquest 18 de novembre a les 20 h s’estrena el primer capítol de la sèrie documental produïda i creada per l’AMIC “Del Poble al Món”, a través de YouTube, Instagram i TikTok, on el creador de contingut Berti viatja a Alemanya per entrevistar al biofísic Ricard Alert proposat pel mitjà “La Veu de l’Anoia”. Aquesta iniciativa audiovisual dona veu a les noves generacions d’expatriats catalans que mantenen el seu vincle amb Catalunya, el seu poble i els mitjans de proximitat del seu territori a través de dotze entrevistes realitzades per diversos creadors i creadores de contingut en català.


Per la seva banda, els periodistes dels mitjans de proximitat han utilitzat els indrets més destacats del seu poble, combinant-ho amb converses amb familiars i amics, per presentar i contextualitzar al protagonista de cada capítol. En aquest sentit, els mateixos mitjans de comunicació han estat els encarregats de proposar els diversos perfils i les persones vinculades amb els entrevistats.


Entre els protagonistes hi ha des de dissenyadors de so per a videojocs fins a viròlegs o violinistes que viuen a ciutats com Oxford, Dubai o Tòquio. Al llarg dels capítols podrem descobrir com és començar una vida fora de Catalunya, i a la vegada mantenir-se informat de la realitat local de la seva vila a través dels mitjans de proximitat, fent de connectors i ajudant-los a sentir-se a prop de casa.


Dilluns i dijous a les 20 h a YouTube, Instagram i TikTok


Els dotze capítols s’emetran durant les pròximes vuit setmanes els dilluns i dijous a les 20 h a través de YouTube i la web de l’AMIC i es farà difusió a través d’Instagram i TikTok. La sèrie documental arrenca aquest 18 de novembre amb el creador de contingut Berti, el qual viatja a Dresden per conèixer el biofísic Ricard Alert d'Igualada. El segon capítol, el qual s’estrenarà el 21 de novembre, continuarà amb la creadora "Marinadorqueguai" Marina Pérez, qui marxa a Oxford per conversar amb la viròloga barcelonina, Ester Gea.


Seguidament i en ordre d’emissió: Norman López viatja a Dubai per entrevistar l'expert en ciberseguretat Isaac Rodríguez de Vilassar de Dalt; Cèlia Espanya es trasllada a Londres per conversar amb el matadeperenc Santi Roig, dissenyador de Raph i Gerry Querry Berry visita la mateixa ciutat per narrar la història d’Anna Grau, responsable europea de VISA de Sant Cugat; Carla Clavera marxa a Dublín per reunir-se amb Eric Berenguer, dissenyador de so per a videojocs de Cambrils; Julen viatja a Glasgow per trobar-se amb la violinista Maria Vila de Tremp; Maria Vallespí recórrer Roma per conèixer a Clàudia Ribó de Granollers, qui treballa al Programa Mundial d'Aliments de l'ONU; Long Li Xue es trasllada a Shenzhen per trobar-se amb l’emprenedora Clàudia Pérez de Reus; Eli Aloy viatja als Països Baixos per entrevistar l'enginyer nuclear Gerard Obiols de la Seu d'Urgell; Marc Lesan visita Brussel·les per citar-se amb Ricard Ramon, tècnic de política agrària de la UE de La Riera de Gaià i Queralt Vidal visita Aix-en-Provence per conversar amb Sara Gómez, dissenyadora de reactor nuclear de Mollet.


A més a més, els mitjans de comunicació que han estat els encarregats de proposar i contextualitzar a través del seu lloc d’origen i familiar als protagonistes de cada capítol són - en ordre d’emissió -: "La Veu de l'Anoia", “L’Independent de Gràcia”, “Tribuna Maresme”, "Món Terrassa", "Tot Sant Cugat", "Revista Cambrils", "Pallars Digital", “Som Granollers”, “Reus Digital”, "Les Mesures del Pirineu", "Torredembarra Actualitat", "Som Mollet" i “Els Colors del Pla de l’Estany”.


El primer projecte produït per l’AMIC


“Del Poble al Món” és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) amb el suport del Departament d’Unió Europea i Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya. La sèrie documental és el primer projecte produït per l’AMIC, el qual ha comptat amb la col·laboració de la periodista, comunicadora, emprenedora i Social Mèdia Mànager, Mariola Dinarès; l’assessorament del mitjà digital Exterior.cat, dirigit per Quim Miró, qui ha entrevistat a Isaac Plana, biòleg i investigador del món animal que viu a Tòquio; i el suport a la producció de El Monocle i Tresdeu Media.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari